Stoke Hospital.
  1. Home
  2. > Projecten

Aan de slag met CO₂-uitstoot

We hielpen de universitaire ziekenhuizen van de North Midlands NHS Trust de CO₂-uitstoot met 2.792 ton per jaar te verminderen en hun energierekening te verlagen.
2
ziekenhuizen: Royal Stoke en County Hospital in Stafford, Verenigd Koninkrijk
2.792
ton CO₂-vermindering per jaar
92
procent gegarandeerde bedrijfsgereedheid

Ze moesten hun energieprestaties verbeteren

De universitaire ziekenhuizen van North Midlands NHS Trust bedienen ongeveer 900.000 mensen lokaal en drie miljoen mensen regionaal bij het Royal Stoke University Hospital en het County Hospital in Stafford. Om dit beter te kunnen beheren, had de Trust een rendabele energiebesparende oplossing nodig die de milieuprestaties verbetert en de kosten van energieopwekking omlaag brengt.

Het creëren van een gezondere oplossing voor de lange termijn

Onze rol was het installeren van een nieuwe warmte-krachtkoppelingsinstallatie (wkk) bij het Royal Stoke University Hospital. We stelden hun oude systeem buiten bedrijf, ontmantelden het en installeerden de 1,2 MW wkk-installatie om hogere prestaties te leveren.

Energieniveaus live monitoren

De ingebouwde computer van de wkk biedt een tweeweg communicatiekanaal naar het servicecentrum. Hiermee kan het systeem realtime in de gaten worden gehouden, zodat eventuele storingen snel worden verholpen.

De resultaten

De wkk helpt de CO2-uitstoot van het ziekenhuis met bijna 2.792 ton per jaar terugdringen. Dit is bijna 8 procent van de huidige CO₂-uitstoot van de Trust en vergelijkbaar met de milieuvoordelen wanneer 991 auto's van de weg worden gehaald.

Met het mandaat om de uitstoot in 2050 met 80 procent te verminderen, liggen de universitaire ziekenhuizen van North Midlands NHS Trust nu goed op koers om hun doel te behalen.

Ondersteuning van het ziekenhuis voor de toekomst

Het ziekenhuis nam een Premier Plus-servicecontract – een uitgebreid exploitatie- en onderhoudspakket. Hiermee profiteert het van een scala aan diensten, waaronder 24-uurs monitoring op afstand, een speciale monteur op locatie, en dekking voor alle onderdelen en arbeidsloon gedurende de looptijd van het contract.

WKK's van Centrica Business Solutions in het kort

  • Primaire energiebesparingen zorgen voor lagere energierekeningen
  • Grotere leveringszekerheid
  • Flexibele aankoopmogelijkheden
  • Nul kapitaalinvesteringen vereist
Dit project levert terugkerende inkomstenbesparingen op in energiekosten. Behalve dat het helpt de CO₂-uitstoot te verminderen en het milieu te sparen, wordt al het geld dat op de energierekening wordt bespaard inzetbaar voor patiëntenzorg."
Charlie Cox, Energy Manager, University Hospitals of North Midlands NHS Trust
Meer projecten

S2G Energy gebruikt de draadloze sensoren, Panoramic Power™ en PowerRadar™ van Centrica Business…

Samen met onze partner Albers Alligator ontwikkelden we het eerste drijvende zonnedek ter wereld.…

De warmte-krachtkoppeling met absorptiekoelers van Centrica Business Solutions drijft de…

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze driemaandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie

  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt

  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.