Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Responding to the spread of coronavirus – Message from our Managing Director

Duurzaamheid Klimaatverandering is een van de grootste wereldwijde uitdagingen waar de maatschappij momenteel mee te maken heeft. Als een toonaangevend energie- en dienstenbedrijf spelen wij een centrale rol in het aanpakken van de klimaatverandering.

Het beste dat de wereld kan doen om CO₂-uitstoot te verlagen, is minder energie verbruiken.”
Iain Conn Group Chief Executive, Centrica plc
Ik ben trots op onze langdurige verbintenis om CO₂-uitstoot van ons hele bedrijf te verminderen. De innovatieve producten en diensten die wij gebruiken zijn dezelfde producten en diensten die onze klanten aansporen om hun energieverbruik in eigen hand te nemen en te optimaliseren.”
Jim Rushen Head of Environment, Centrica
Innoveren om op voorsprong te blijven
Wij helpen om woningen en bedrijven efficiënter te maken en bieden klanten de benodigde middelen en technologieën om hun energieverbruik en CO₂-uitstoot onder controle te krijgen en te verminderen.

Oudste wkk-leverancier

Begin jaren tachtig: oprichting Nedalo

De Nederlandse vestiging van Centrica Business Solutions start begin jaren tachtig in Mijdrecht onder de naam Nedalo. Vanuit deze locatie met uitstekende uitvalswegen in alle windrichtingen ontwikkelt Nedalo zich tot Nederlands oudste specialist in warmte-krachttechniek. Direct vanaf het begin groeit Nedalo in omzet, medewerkers en klanten. Het pionierschap levert een ongekend grote schat aan vakkennis en creativiteit op.

2003: toetreding tot ENER-G plc

Om onze Europese groei in goede banen te leiden, worden we in februari 2003 onderdeel van het Britse concern ENER-G plc; de naam verandert daardoor in ENER-G Nedalo. Deze toetreding tot de ENER-G Group garandeert een gezonde financiële basis, ontsluit het gehele internationale netwerk van de organisatie en stimuleert de wisselwerking met andere kennisgebieden en technologieën binnen de groep. Ook hiervan ervaart u als klant het voordeel van een brede kijk op uw specifieke wensen.

2013: overname Enerflex

In juni 2013 neemt de ENER-G Nedalo de Nederlandse warmte-krachttak van Enerflex (voorheen respectievelijk Zantingh, ABB en Powertec) uit Canada over. Door deze overname is de ENER-G Group met 974,5 MW geplaatst vermogen verreweg de grootste MTU-wkk-leverancier van Europa en is ENER-G Nedalo de enige MTU-servicedealer van de Benelux.

2014: verhuizing naar Uithoorn

Na de overname van Enerflex uit Rijsenhout is het een logisch vervolg om beide locaties samen te voegen op één adres. Dat wordt in maart 2014 een gloednieuw pand in Uithoorn. In april 2015 gaat Enerflex, sinds de overname opererend onder ENER-G Nedalo West, volledig op in ENER-G Nedalo

2016: toetreding tot Centrica Business Solutions plc

Modern energiemanagement vraagt om integratie van slimme technologieën. Als onderdeel van Centrica Business Solutions is het diensten- en productenpakket van warmte-krachtkoppeling uitgebreid met onder meer realtimemonitoring van uw energieverbruik, vraagrespons, en energieopslag.