1. Home
  2. > Your Business
  3. > Industries

Meer kracht voor retail en distributie

Retailers en distributeurs staan voor grote uitdagingen. Van marges vergroten en klantbeleving beschermen, tot hun reputatie versterken en slagvaardiger worden.

Door intense concurrentie en stijgende kosten krimpen de marges in de retail- en distributiesector. En dat terwijl de klanten juist een betere beleving verwachten, en dat kost geld. Tel daar nog bij dat de regels in de sector steeds strenger worden, het energiemanagement sterk afhangt van technologie en de consument échte duurzaamheidsinspanningen eist.

Nooit eerder waren de omstandigheden moeilijker. Maar met de juiste energiepartner en -strategie kunt u opboksen tegen de concurrentie. Onze expertise en vernieuwende oplossingen helpen u om efficiënter te werken, flexibeler te worden en duurzame toekomstperspectieven te ontwikkelen.

Energie als motor voor een winstgevende toekomst
Meer efficiëntie

Energiekosten zijn een steeds groter deel van de vaste lasten. Grotere energie-efficiëntie en doeltreffende lokale energieopwekking dragen aanzienlijk bij aan lagere energiekosten en betere marges.

Flexibel energiemanagement

Om winst en een goede reputatie te garanderen is flexibel energiemanagement een pure noodzaak. Door de toenemende afhankelijkheid van technologie in winkels en distributiecentra, is een betrouwbare en schaalbare energievoorziening essentieel.

Duurzaam energiemanagement

Om merkambassadeurs te creëren, milieubewuste klanten aan te trekken en de regelgeving na te leven, moet u uw CO2-uitstoot verlagen. Kiest u voor een energiestrategie die mikt op koolstofarme energiebronnen? Dan werkt u conform de regelgeving én realiseert u aanzienlijke besparingen.

Koeling neemt een groot deel van de energievraag voor zijn rekening. Wij helpen u om kosten te verlagen en een flexibele energievoorziening te realiseren

Trends in decentrale energie

Ons nieuwe rapport licht toe wat het betekent om een spaarzamer en duurzamer bedrijf te zijn. En welke stappen u kunt zetten voor een optimale start van uw duurzaamheidstraject.

We onderzochten ruim 1500 bedrijven en energiebeslissers in tien landen en zeven sectoren om inzicht te krijgen in hun ervaringen. En hoe ze zich aanpassen aan de veranderende rol van energie.