Onderweg naar duurzaam ondernemen

Word een efficiënter, veerkrachtiger en duurzamer bedrijf onderweg weg naar een koolstofarme toekomst

Om te overleven in de huidige wereld van digitale transformatie, toenemende concurrentie, klimaatverandering en groeiende klantverwachtingen moet u economisch én ecologisch duurzaam zijn. Operationele uitmuntendheid en kostenbeheersing zijn belangrijke aandachtspunten voor alle organisaties. Omdat steeds meer bedrijven digitaal worden, is het beschermen van bedrijfssystemen en kostbare informatiebronnen een flinke uitdaging.

Bedrijven moeten nieuwe manieren vinden om te groeien, energie-efficiënter te zijn, de operationele veerkracht te verbeteren en hun impact op het milieu te beperken. 

Gedecentraliseerde energie wordt steeds populairder, als passend antwoord op al deze uitdagingen. Gedreven door technologische vooruitgang en toenemende keuzeflexibiliteit beperken grote en kleine bedrijven zo hun risico's. Ze maximaliseren zo ook kansen, door in zee te gaan met energieleveranciers die gelokaliseerde energieoplossingen bieden.

73%

Bedrijven die vinden dat technologie en betere operationele prestaties noodzaak zijn voor maximale efficiëntie.1

87%

Bedrijven die vinden dat bestendigheid tegen stroomstoringen bij digitaliseren steeds belangrijker wordt.1

89%

Bedrijven die denken dat in 2025 het bewijs van een lage koolstof footprint essentieel zal zijn voor hun merk.1

Bron: 1. Distributed Energy Future Trends-rapport, Centrica Business Solutions, 2019.

Wat is er nodig om te veranderen in een duurzamere, toekomstgerichte organisatie? Lees het in ons rapport.
Uw uitdagingen

Van strategie tot de productieafdeling, wij geven bedrijven de energie-intelligentie die ze nodig hebben. Van energieoplossingen tot optimalisatie, permanent bedrijf en onderhoud, we leveren een nieuw denkkader, nieuwe technologieën en nieuwe methodes.

Verbeter waarde en efficiëntie
Operationele uitmuntendheid en kostenbeheersing zijn focusgebieden voor alle organisaties. Mits goed beheerd, kan energie uw bedrijfsefficiëntie en energieprestatie blijvend ondersteunen.

We kunnen voor uw organisatie korte- en langetermijnefficiëntie en waardegeneratieprogramma’s ontwikkelen en implementeren. Dat doen we met data geleide besluitvorming, om kansen te identificeren en daarna te benutten, door geïntegreerde voorzieningen en gedistribueerde energieoplossingen. Zo helpen we u om commercieel succes te realiseren.

Met ons samenwerken, betekent dat de energiekosten van uw organisatie verlagen en het beheer van energie makkelijker wordt. U krijgt extra waarde uit energie-efficiëntie en bruikbare analyses.
Houd uw bedrijf 24/7 operationeel
Continuïteit is essentieel voor het succes van elke organisatie. Daarom is het belangrijk een energiestrategie te hebben die operationele onderbrekingen en stroomstoringen voorkomt.

Wij kunnen uw bedrijf beschermen met gedistribueerde energieoplossingen en ondersteuning in de volledige levenscyclus. Uw bedrijf is hierdoor bestand tegen commerciële en regelgevende bedreigingen, en risico’s vanuit de markt. Zo helpen we u naar gegarandeerde bedrijfszekerheid.

Samenwerken met ons betekent dat uw organisatie beter zal kunnen omgaan met commerciële risico's en de regelgeving volledig naleeft. Door de afhankelijkheid van het net te verminderen, vergroot de betrouwbaarheid van de installaties en is de continuïteit van de stroomvoorziening gegarandeerd.
Onderweg naar energieneutraliteit
De decarbonisering van uw organisatie inclusief de toeleveringsketen is de belangrijkste stap tegen klimaatverandering. In dit kader komt er steeds meer druk, van werknemers, klanten en vanuit de wetgeving.

We helpen u bij de ontwikkeling van een duurzame, groeigerichte energiestrategie. Hiermee kunt u snel reageren op nieuwe kansen en op de verwachtingen van belanghebbenden op het gebied van ecologische verantwoordelijkheid. Zo kunt u de weg naar een koolstofarme toekomst realiseren.

Als u met ons samenwerkt, zullen het energiegebruik en koolstofuitstoot in uw organisatie afnemen. U stapt over naar hernieuwbare energiebronnen, ontwikkelt een duurzame energiestrategie en realiseert duurzamere bedrijfsmethodes.

Waarom Centrica Business Solutions?

  • Kleinere koolstof footprint - door technologieën en services die inefficiënties identificeren en verspilling reduceren
  • Meer winst - door minder energielasten en meer concurrentievoordeel
  • Risicominimalisatie - door vroege identificatie van energiegerelateerde bedrijfs- en milieuproblemen
  • Lage investering – door een breed scala mogelijkheden voor geavanceerde energieoplossingen zonder CAPEX.
  • Betrouwbare partner – een 200 jaar oud bedrijf met fundamenteel technologisch erfgoed en ervaring, 100 medewerkers en systemen in 34 landen.
6100
Bedrijven die wereldwijd ondersteund worden door onze oplossingen.
2,5GW
Totale installaties die geoptimaliseerd zijn en lokale stroomnetten ondersteunen.
13TWh
Volume van hernieuwbare stroomopwekking onder contract.

Wij geven power aan uw organisatie

Ontdek hoe wij úw targets halen.

Met onze unieke combinatie van technologie, ondersteuning in de hele levenscyclus, flexibele financiering en volledig verantwoording maken we uw organisatie toekomstbestendig, zowel economisch als ecologisch.

Abonneer u op Centrica Business Solutions

Meld u aan om onze maandelijkse nieuwsbrieven te ontvangen:

  • Updates over netto nul, duurzaamheid, koolstofarm en hernieuwbare energie

  • Inzichten in onze energieoplossingen en de bredere energiemarkt

  • Ons laatste nieuws, webinars, podcasts en evenementen

Door een formulier in te vullen, gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens door Centrica Business Solutions zoals beschreven in het Privacybeleid. Centrica Business Solutions stuurt u regelmatig een nieuwsbrief en ander marketingmateriaal waarvan wij denken dat het voor u relevant is. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.