Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nachtelijke skyline met verlichting.
News post

Wkk-bedrijf overgenomen

Centrica plc heeft ENER-G Cogen International Limited, een gevestigde leverancier en beheerder van oplossingen voor warmte-krachtkoppeling (wkk), overgenomen van ENER-G Holdings plc voor £ 145 miljoen (€ 174 miljoen).

Centrica plc heeft ENER-G Cogen International Limited ("ENER-G Cogen"), een gevestigde leverancier en beheerder van oplossingen voor warmte-krachtkoppeling (wkk), overgenomen van ENER-G Holdings plc voor £ 145 miljoen (€ 174 miljoen).

ENER-G Cogen heeft ruim dertig jaar ervaring en een uitstekende reputatie als het gaat om het leveren van end-to-end wkk-oplossingen voor industriële en commerciële klanten en heeft ongeveer 1.400 units met een totaal vermogen van meer dan 500 MW onder contract met een groeiende klantenbestand. Het bedrijf opereert voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, maar is ook actief in de Verenigde Staten, Hongarije, Italië, Nederland en Roemenië, en heeft een sterk en gevarieerd klantenbestand in de private en publieke sector. Daarnaast participeert het bedrijf in Australië, Ierland, Japan, Canada en Turkije via samenwerkingsverbanden met lokale bedrijven. De overname van ENER-G Cogen zal onmiddellijk een bijdrage aan de cashflow en winst leveren.

Het bedrijf wordt onderdeel van Centrica's nieuwe internationale bedrijf Distributed Energy & Power en is een aanvulling op de bestaande capaciteit van Centrica als het gaat om het installeren en beheren van decentrale systemen voor klanten in het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Iain Conn, Chief Executive Centrica zei:

"We bouwen een internationaal bedrijf, Distributed Energy & Power, op omdat de vraag naar wkk-producten en andere decentrale energiesystemen toeneemt. Deze overname versterkt onze leveringscapaciteit, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten.

Het team van ENER-G Cogen heeft een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om het leveren van zowel kant-en-klare als maatwerkoplossingen voor een verscheidenheid aan klanten, vanaf het eerste ontwerp tot en met installatie, bediening en onderhoud. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het versneld doorvoeren van onze klantgerichte strategie om onze zakelijke klanten te kunnen bieden wat ze nodig hebben."

Alan Barlow, Managing Director van ENER-G Cogen zei:

"Het team van ENER-G Cogen International is erg enthousiast dat het integraal deel gaat uitmaken van het bedrijf Distributed Energy & Power van Centrica. We zijn van mening dat onze gecombineerde technologie, onze kennis van de sector en ons vermogen om geïntegreerde klantgerichte energieoplossingen te bieden ons een goede positie verschaft om te blijven groeien in de internationale markt van decentrale energie."

 

_____

Bent u journalist en wilt u in contact komen met ons mediateam, mail dan naar media@centrica.com

Opmerkingen voor redacteuren:

1. De uiteindelijke bedragen kunnen nog enigszins veranderen. Dit heeft te maken met werkkapitaal en andere posten.

2. Dit is de tweede van twee prioritaire en aantrekkelijke klantgerichte overnames die de afgelopen weken door Centrica zijn aangekondigd voor een totaal bedrag van ongeveer £ 350 miljoen (€ 420 miljoen). Centrica heeft op 21 april 2016 aangekondigd dat ze instemmen met de overname van Neas Energy, een van Europa's grootste leveranciers van services voor energiebeheer en winstoptimalisatie voor gedecentraliseerde middelen van derden.

Over ENER-G Cogen International

  • ENER-G Cogen International Limited, met het hoofdkantoor in Salford, Greater Manchester, werd opgericht in 1984.
  • Het bedrijf heeft ongeveer 350 medewerkers wereldwijd en biedt oplossingen voor een verscheidenheid aan klanten, van ziekenhuizen en universiteiten tot supermarkten en recreatiecentra.
  • Ze richten zich op het ontwerp, de installatie, de bediening en het onderhoud van gasgestookte gecombineerde warmte-krachtkoppelingssystemen in industriële en commerciële gebouwen. Hun productcatalogus omvat een standaardassortiment wkk-units vanaf 25 kW tot 530 kW. Het bedrijf biedt ook systemen van 0,5 MW tot 2,5 MW en krachtiger, die op maat worden ontworpen.
  • Wkk is een efficiënte oplossing voor klanten die kosten willen besparen en de CO₂-uitstoot willen verminderen door het lokaal genereren van warmte en vermogen, in plaats van te vertrouwen op een gasboiler voor warmte en het net voor elektriciteit.

Over Centrica Distributed Energy & Power (DE&P)

  • Centrica's DE&P bundelt de gezamenlijke expertise van de teams van Centrica's Power and Energy Construction Services in Engeland en de leden van het team van US Direct Energy voor het aanbieden van gedistribueerde energieoplossingen voor bedrijven en andere grote energieverbruikers. We verwachten tot 2020 £ 700 miljoen (€ 840 miljoen) te investeren in nieuwe bedrijfsactiviteiten.
  • We hebben al meer dan 1000 klanten op 3700 locaties in het Verenigd Koninkrijk en de VS.
  • In november 2015 hebben we 164 nieuwe klanten aan onze portfolio toegevoegd met de overname van Panoramic Power in de Verenigde Staten, een wereldwijd pionier op het gebied van energiebeheer die gepatenteerde, draadloze sensortechnologie ontwikkelt en levert aan 750 locaties in 30 landen.