Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Energiecentrale - felle vonken van gereedschap.
News post

Werk begint aan nieuwe gascentrale bij Brigg-energiecentrale

Later deze maand wordt er begonnen met de bouw van een nieuwe snellereactiegascentrale naast de bestaande Brigg-energiecentrale in North Lincolnshire.

De investering in de 50 MW-centrale werd in december vorig jaar bevestigd als onderdeel van een investeringsprogramma van £ 180 miljoen in nieuwe flexibele centrales in het hele land.

De centrale bestaat uit vijf gaszuigermotoren en is ontworpen om te reageren op pieken in de vraag met een elektriciteitsproductie die voldoende is voor de behoeften van circa 50.000 huishoudens – meer dan alle woningen in het district West Lindsey.

Brigg Generation Manager Ian Griffiths: "De locatie hier in Brigg heeft het afgelopen jaar een echte transformatie doorgemaakt. Het team heeft hard gewerkt aan de sloop van overtollig materieel, waaronder de vier schoorstenen en de oude stookolietanks waar de nieuwe centrale zal worden gebouwd, dus het is geweldig dat we nu klaar zijn voor een nieuw hoofdstuk voor de locatie als we met de bouw gaan beginnen."

Tijdens de bouw, die naar verwachting ongeveer 15 maanden zal duren, zal een team van zo'n 95 personen op de locatie werkzaam zijn. De centrale zal in de winter van 2018 operationeel zijn.

Wanneer de bouw is voltooid, zal de nieuwe centrale dienstdoen als een uiterst flexibele 'piekcentrale' die binnen twee minuten van nul naar volledige elektriciteitsproductie kan gaan – iets wat steeds belangrijker wordt naarmate er meer niet-constante duurzame capaciteit van bijvoorbeeld wind- en zonne-energie in het net komt.

Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven, gaat u naar www.centrica.com/brigg.

 

_____

Bent u journalist en wilt u in contact komen met ons mediateam, mail dan naar media@centrica.com