Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
News post

Nieuwe gasturbine bij de elektriciteitscentrale van King's Lynn

De werkzaamheden starten volgende maand met de installatie van een nieuwe gasturbine.

De grote renovatie van de elektriciteitscentrale van King's Lynn zal de stilgezette centrale nieuw leven inblazen.

De investering in de 370MW-centrale werd in december vorig jaar bevestigd als onderdeel van een investeringsprogramma van £ 180 miljoen in nieuwe flexibele centrales in het hele land.

Wanneer het werk gereed is, zal King's Lynn genoeg energie kunnen produceren om te voorzien in de behoeften van zo'n 370.000 huishoudens – bijna alle woningen in Norfolk.

Mark Futyan, Merchant Power Director van Centrica's divisie Distributed Energy & Power verklaarde: "Het is geweldig om weer te kunnen gaan werken in de centrale na zo'n lange periode van onzekerheid voor het team van King's Lynn. Nogmaals, deze energiecentrale kan haar aandeel leveren om honderdduizenden lokale mensen van stroom te voorzien. Geen kleinigheid maar een uitdaging die we zullen aangaan."

Tijdens de bouw zal een team van maximaal tweehonderd personen op de locatie werkzaam zijn, met ongeveer dertig vaste arbeidsplaatsen als de centrale in 2019 eenmaal gereed is en is opgestart.

Sir Henry Bellingham, MP voor Noordwest-Norfolk, zei: "Dit gigantische investeringsprogramma is fenomenaal goed nieuws voor King's Lynn en West-Norfolk. Het biedt niet alleen veel werkgelegenheid tijdens de bouwfase en de renovatie, maar de installatie van een nieuwe gasturbine en de renovatie van de elektriciteitscentrale van King's Lynn leveren ook nog eens dertig vaste, goedbetaalde banen op. Hieruit spreekt ook het grote vertrouwen in King's Lynn."

Gemeenteraadslid Brian Long, leider van de Borough Council van King's Lynn en West-Norfolk, zei: "Ik verwelkom dit project. Het verbeteren van de efficiency van onze lokale energiecentrale is goed nieuws voor het lokale milieu. Elke verbetering van de efficiency betekent dat er meer elektriciteit wordt opgewekt en er minder natuurlijke hulpbronnen worden verbruikt."

Opmerkingen voor redacteuren:

  • Centrica is een internationaal bedrijf op het gebied van energie en diensten.
  • Ons bedrijf Distributed Energy & Power is opgericht als een nieuw wereldwijd bedrijfsonderdeel dat zich richt op de ondersteuning van bedrijven en andere grote energieverbruikers om hun energieverbruik in eigen hand te nemen.
  • De centrale in King's Lynn werd oorspronkelijk in 1997 in bedrijf genomen en in 2012 stilgelegd toen de centrale niet meer rendabel was.
  • De turbine wordt geleverd en geïnstalleerd door Siemens, die ook het besturingssysteem van de centrale vervangt en grootschalig onderhoud pleegt aan andere onderdelen van de hoofdaandrijflijn. CMI is aangesteld voor het opnieuw in bedrijf nemen van de boiler, terwijl TEi is aangesteld voor het verbeteren van de water-stoomcyclus.

 

_____

Bent u journalist en wilt u in contact komen met ons mediateam, mail dan naar media@centrica.com