Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Twee mannen naast een hoogspanningsmast.
News post

Nieuwbouw in Peterborough

Centrica begint met de bouw van een nieuwe gascentrale bij de energiecentrale van Peterborough.

Deze week beginnen de werkzaamheden aan deze nieuwe energieopwekkingsinstallatie, die als back-upvoorziening zal dienen voor de energiecentrale van Peterborough.

De aardgasgestookte centrale van 50 MW speelt een essentiële rol bij het opvangen van lokale pieken in de vraag en levert voldoende energie om tegemoet te komen aan de behoeften van ongeveer vijftigduizend woningen.

De nieuwe centrale zal bestaan uit vijf kleine zuigermotoren die doorgaans worden gebruikt op weekdagen om in perioden van grote vraag aan de energiebehoeften te voldoen, of om als back-up te dienen wanneer dat nodig is.

David Theakstone, Generation Manager bij de energiecentrale van Peterborough zegt: "De voorbereidende werkzaamheden bij de centrale in Peterborough zijn spannend geweest voor ons. We zijn nu klaar om met de bouw te beginnen. Deze snellereactiecentrale zal een bijdrage leveren aan de lokale energievraag en ondersteunt de veranderende manier waarop elektriciteit wordt opgewekt."

Tijdens de bouw, die naar verwachting ongeveer 15 maanden zal duren, zal een team van zo'n 95 personen op de locatie werkzaam zijn. De fabriek zal naar verwachting operationeel zijn in het vierde kwartaal van 2018. 

Dit project maakt deel uit van een investeringsprogramma van £ 180 miljoen (€ 216 miljoen euro) dat is gericht op de bouw van nieuwe, flexibele energiecentrales in het hele land. De centrale zal werken als een 'piekcentrale' die binnen twee minuten na een koude start het volledige vermogen kan leveren.

 

_____

Bent u journalist en wilt u in contact komen met ons mediateam, mail dan naar media@centrica.com