Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Houten gebouw met ramen.
News post

Centrica reorganiseert bedrijfsonderdelen

Centrica vormt wereldwijde consumenten- en bedrijfsonderdelen.

Centrica plc heeft vandaag aangekondigd dat ze versneld een organisatorische verandering willen doorvoeren om wereldwijde consumenten- en bedrijfsdivisies te vormen waarbij ze zich willen richten op consumenten en bedrijven. Dit vloeit voort uit een toenemende focus op particuliere en zakelijke eindgebruikers in de afgelopen twee jaar en vergelijkbare klantentrends in alle landen waar Centrica actief is.

Deze stap vloeit ook voort uit het vertrek van Badar Khan, Chief Executive van Energy Supply & Services in Noord-Amerika om een nieuwe functie te gaan vervullen in de Group Executive Committee van National Grid. Hij verlaat de groep op 6 maart 2017.

Mark Hodges wordt Chief Executive, Centrica Consumer, en is in die functie verantwoordelijkheid voor alle B2C-activiteiten wereldwijd. Mark Hanafin zal de rol van Chief Executive, Centrica Business op zich nemen met vergelijkbare verantwoordelijkheden voor alle B2B-activiteiten.

Mark Hodges blijft de divisies UK Home, Ireland en Connected Home leiden, en zal ook verantwoordelijk zijn voor North America Home. Manu Asthana, President North America Home, rapporteert nu aan Mark.

Mark Hanafin blijft Distributed Energy & Power, Energy Marketing & Trading and Central Power Generation leiden, en zal ook verantwoordelijk zijn voor UK Business en North America Business. John Schultz, President North America Business en Gab Barbaro, Managing Director UK Business, zullen beiden rapporteren aan Mark Hanafin. John Schultz neemt ook de rol van President bij Centrica North America op zich om ervoor te zorgen dat Centrica een samenhangend beleid blijft voeren in de regio. In dit verband rapporteert John ook aan Mark Hanafin.

Exploration & Production (E&P) zal blijven worden geleid door Chris Cox, Managing Director E&P, die nu rechtstreeks zal rapporteren aan Iain Conn, Group Chief Executive.

Deze wijzigingen treden in werking vanaf 6 maart 2017. Verdere details van het wereldwijde consumenten- en zakelijke beleid van de groep worden op 23 februari 2017 uiteengezet tijdens de bekendmaking van onze voorlopige resultaten in 2016.

Iain Conn, Group Chief Executive, verklaarde:

"De wereld van energie en diensten verandert snel en Centrica reageert op nieuwe wereldwijde trends aangezien wij zowel consumenten als zakelijke klanten bedienen. De strategie van Centrica richt zich op de veranderende behoeften van onze klanten, zowel in het particuliere als het zakelijke segment.

"Deze reorganisatie maakt een meer samenhangende strategie mogelijk die zich op de eindgebruiker richt en geeft ons de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat capaciteit wereldwijd en efficiënt wordt ontwikkeld ter ondersteuning van die strategie. Hiermee bouwen we voort op de resultaten van het team in de afgelopen twee jaar. Ik blijf enthousiast over onze toekomstige vooruitzichten.

"Khan heeft gedurende veertien jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan Centrica en heeft een aantal van onze bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika geleid. We wensen hem veel succes in zijn toekomstige functie. Ik ben bijzonder dankbaar voor de significante bijdrage die Badar heeft geleverd tijdens onze recentelijke strategische evaluatie en voor de wijze waarop hij onze Noord-Amerikaanse divisies heeft geleid."

 

 

_____

Bent u journalist en wilt u in contact komen met ons mediateam, mail dan naar media@centrica.com