Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
News post

Centrica Business Solutions breidt activiteiten in de Verenigde Staten uit door overeenkomst voor overname van SmartWatt

Centrica plc kondigde vandaag aan dat er een overeenkomst is gesloten voor de overname van SmartWatt, een toonaangevende aanbieder van energieservices en -oplossingen, voor $ 37 miljoen (£ 29 miljoen). Met de overname breidt Centrica zijn footprint in de Verenigde Staten uit en krijgt het betere mogelijkheden om aan de toenemende vraag van klanten naar geïntegreerde energie-oplossingen te voldoen.

SmartWatt heeft bijna twintig jaar ervaring in het verbeteren van energiesystemen en het aanbieden van optimale financiële prestaties, menselijk comfort, veiligheid en productiviteit voor klanten uit de commerciële, industriële en publieke sector. Het team van experts van SmartWatt richt zich op het combineren van het retrofitten van verlichting en efficiency-upgrades zoals HVAC, gebouwautomatisering, waterbesparing en prestatiebewaking (M&V) en zonne-energie om aan de specifieke energiebehoeften van klanten te voldoen. SmartWatt, met zijn hoofdkwartier in Albany, New York en veertien kantoren in de Verenigde Staten, heeft contracten met onderaannemers over het hele land en heeft meer dan 24.000 energie-oplossingsprojecten gerealiseerd voor bedrijven als FedEx, University of California, Nestle en Pepsi.

SmartWatt wordt onderdeel van Centrica's bedrijfstak Distributed Energy & Power Business, Centrica Business Solutions, dat geïntegreerde energie-oplossingen levert aan bedrijven en andere grote energieverbruikers. Daarbij worden decentrale energietechnologieën en een aantal commerciële mogelijkheden gecombineerd om de prestaties en kostenbeheer te verbeteren, duurzaamheid te stimuleren en de veerkracht te vergroten.

Chris Covell, oprichter en CEO van SmartWatt zegt: "We kijken ernaar uit om deel te worden van Centrica Business Solutions. Centrica's technologie-oplossingen en een lange traditie als voorloper in de energie-industrie zullen ons helpen om betere oplossingen aan onze klanten te leveren. Wij zijn blij dat we onze krachten kunnen bundelen met een marktleider op het gebied van decentrale energieoplossingen."

Jorge Pikunic, global Managing Director van Centrica Business Solutions zegt: "Wij heten het SmartWatt-team van harte welkom. Met de toevoeging van SmartWatt breiden we onze activiteiten in de Verenigde Staten uit met technologieën die ons huidige aanbod van energie-oplossingen aanvullen. De indrukwekkende reputatie van SmartWatt in het leveren van energie-oplossingen en innovatieve financiering in combinatie met onze huidige technologie en vertrouwde klantenrelaties via Direct Energy Business, zullen de groei van ons bedrijf in de Verenigde Staten stimuleren."

De transactie zal naar verwachting op 1 juli 2019 worden afgerond.

OPMERKINGEN

Over SmartWatt

SmartWatt Energy, Inc. (SmartWatt) werd in 2002 opgericht door Chris Covell. Het bedrijf is marktleider geworden door de manier te veranderen waarop energieprojecten worden ontvangen, gefinancierd, gebouwd en beheerd. SmartWatt richt zich op de ondersteuning van kleine en grote organisaties om hun energie-efficiëntie verder te verbeteren, binnenruimten te verbeteren en kosten te verlagen. Met het hoofdkwartier in Albany, New York en kantoren op diverse locaties in de Verenigde Staten, heeft SmartWatt meer dan 24.000 energie-oplossingsprojecten geïmplementeerd bij 17.000 klanten in 48 Amerikaanse staten.

Tagged with: