Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
News post

Centrica behoudt CDP A-rating voor acties tegen klimaatverandering

CDP erkent Centrica opnieuw voor haar leidende rol op het gebied van klimaatacties met een A-rating (2018).

CDP, een internationale NGO die verantwoording aflegt aan beleggers, beoordeeld wereldwijde klimaatacties en kent hiervoor een rating toe aan organisaties. Op 22 januari publiceerde CDP de nieuwe ratings voor 2018, daar komt uit naar voren dan Centrica (wereldwijd) haar A-score wist te behouden. Deze positie plaatst Centrica in de top 12 bedrijven binnen de sector (elektriciteitsbedrijven) wereldwijd.

Afgelopen jaar maakten meer dan 7.000 bedrijven gegevens bekend aan het CDP. Een stijging van 11% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het aantal rapporterende bedrijven vertegenwoordigd nu meer dan 50% van de wereldwijde marktkapitalisatie.

Het is voor het tweede jaar op rij heeft Centrica een A-rating behaald voor acties tegen klimaatverandering. We zijn er trots om opnieuw erkend te worden voor ons wereldwijde leiderschap bij het nemen van strategische maatregelen voor duurzaam waterbeheer en klimaatverandering.

Hoewel we nipt een plaats in de A-lijst (shortlist) hebben gemist, blijven we standvastig in onze toewijding om klimaatverandering te bestrijden en onze klanten te helpen gedistribueerde energieoplossingen te gebruiken om hun eigen milieuprestaties te verbeteren.

Centrica heeft een sterke prestatie neergezet in de CDP-ranglijst van dit jaar, wat een weerspiegeling is van onze strategische focus op het verduurzamen van energie. Het resultaat geeft het vertrouwen aan onze investeerders en andere belanghebbenden, dat we onze milieu-impact effectief beheren en onze klanten helpen om te evolueren naar een koolstofarmere toekomst.
Jim Rushen Centrica Group, Head of environment