Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hijskranen tegen de hemel bij schemering.

Een vierstappengids voor het beschermen van uw energievoorziening

Doordat stroomuitval steeds vaker voorkomt, richten bedrijven zich op warmte-krachtkoppeling (wkk) om hun energievoorziening veilig te stellen.

Stroomstoringen zijn de aartsvijand van apparatuur die een constante en stabiele energiestroom nodig heeft om zonder schade te kunnen functioneren. Het uitvallen van de stroom kan leiden tot verlies van gegevens en uiteindelijk verlies van inkomsten. Daarom beschermen steeds meer bedrijven zich met wkk-systemen tegen storingen. Bij wkk wordt de warmte die bij het opwekken van elektriciteit ontstaat opgevangen en gebruikt om goedkoop verwarming, koeling en elektriciteit aan gebouwen te leveren.

Deze vierstappengids helpt om uw bedrijf tegen stroomuitval te beschermen:

1. Voorbereiding – wat moet er worden beschermd?

Om uw gegevens en inkomsten te beschermen, raden wij u het volgende aan:

  • Maak een lijst van apparatuur die moet worden beschermd
  • Bepaal welke apparatuur een ononderbroken stroomvoorziening nodig heeft en voor hoe lang
  • Stel vast hoeveel elektriciteit er nodig is om uw apparatuur operationeel te houden

2. Bescherming – de beveiliging van uw elektriciteitsvoorziening verbeteren

Wkk-installaties zorgen voor een betrouwbaarder energievoorziening en zorgen dat functies en systemen tijdens stroomuitval blijven werken. Het mooie van een wkk-installatie is dat het een decentrale oplossing biedt. Kortom, als het stroomnet uitvalt, kunt u in uw bedrijf nog steeds uw eigen energie opwekken zonder onderbrekingen in uw productieproces.

3. Behoud - een efficiënte en goedkopere oplossing

Een wkk-systeem biedt financiële en operationele voordelen en milieuvoordelen in vergelijking met traditionele oplossingen als het gaat om het beschermen van uw energievoorziening. Wkk kan u met het volgende helpen:

4. Kiezen voor energie - is wkk geschikt voor u?

U kunt heel eenvoudig bepalen of warmte-krachtkoppeling geschikt voor u is. Als u de volgende vragen met 'ja' beantwoordt, is wkk voor uw bedrijf de moeite waard om u verder in te verdiepen.

  • Maakt u gebruik van warmte en elektriciteit?
  • Stijgen de kosten van uw energie?
  • Wilt u uw CO₂-uitstoot verminderen?


Neem voor meer informatie contact op met het team van Centrica Business Solutions via e-mail verkoop@centrica.com of bel +31(0)297-293200.Door: Chris Marsland, Centrica Business Solutions UK

Tagged with: