Centrica lanceert lokale energiemarkt voor bedrijven in Cornwall

Lokale bedrijven worden uitgenodigd om zich aan te melden voor een deel van een energiefonds van £ 6 miljoen (€ 7,2 miljoen)

Centrica is een wervingsactie gestart om bedrijven over te halen om deel te nemen aan zijn baanbrekende proef in de lokale energiemarkt.

Het programma van £ 19 miljoen (€ 22 miljoen) is opgezet om het gebruik van een flexibele elektriciteitsvraag, -opwekking en -opslag te testen, en om lokale mensen en bedrijven te belonen omdat ze flexibeler omgaan met hun energie. Als onderdeel van de proef wordt er een bedrag van £ 6 miljoen (€ 7,2 miljoen) beschikbaar gesteld voor bedrijven en andere grote energieverbruikers.

&Nbsp;

In zijn toespraak tot Large Enterprise Action Group van de Kamer van Koophandel van Cornwall op 21 februari zei Program Director Matt Hastings: "Dit is een geweldige kans voor lokale bedrijven om te participeren en te helpen bij het opbouwen van een nieuwe energietoekomst in Cornwall en daarbuiten.

"Ons doel is om bedrijven en andere grote energieverbruikers uit de county te helpen om geld te besparen op hun rekeningen en mogelijk zelfs geld te verdienen door het optimaliseren van zowel hun energiebehoefte als hun on-site opwekking, en hun bedrijfsmiddelen beschikbaar te maken voor het nationale net."

Het team is op zoek naar ongeveer zestig bedrijven die willen deelnemen aan de proef en kent middelen toe om de kosten van allerlei initiatieven te dekken, waaronder energie-audits, slimme technologie-upgrades en nieuwe units voor energieopslag.

Na installatie komen deelnemers samen op een virtuele markt waar ze hun flexibele energiecapaciteit kunnen verkopen aan zowel het net als aan de groothandelsmarkten voor energie.

Kim Conchie, Chief Executive van de Kamer van Koophandel van Cornwall zei: "De Kamer van Koophandel is blij dat Matt kwam spreken tijdens een vergadering van de Large Enterprise Action Group. Het is fantastisch dat Centrica bedrijven in Cornwall deze mogelijkheid biedt en helpt om van Cornwall een innovatieve vooruitstrevende county te maken."

De proef staat ook open voor opwekkers van duurzame elektriciteit en andere niet-particuliere gebruikers, zoals fabrieken, ziekenhuizen en grote kantoren.

&Nbsp;

Ga naar www.centrica.com/cornwall als u meer wilt weten en een korte film over de proef wilt bekijken.

Einde

Neem voor meer informatie contact op met:

Emily Highmore-Talbot op telefoonnummer 07557 614 936 of via media@centrica.com

Opmerkingen voor redacteuren:

  • Centrica is een bedrijf op het gebied van energie en diensten. Alles wat we doen is erop gericht om aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen.
  • Distributed Energy & Power is opgericht als een nieuw wereldwijd bedrijfsonderdeel dat zich richt op de ondersteuning van bedrijven en andere grote energieverbruikers om hun energieverbruik in eigen hand te nemen.
  • De proef op de lokale energiemarkt in Cornwall wordt gefinancierd door Centrica en het fonds van British Gas for Tomorrow, samen met fonds van £ 13 miljoen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERDF).
  • Het bedrijf heeft een nieuw kantoor in Truro geopend voor een 23-koppig team van projectmanagers, technische experts en ontwikkelaars van software die de proef samen met hun partners van Western Power Distribution, National Grid en Exeter University zullen uitvoeren.
  • Voor de financiering van het project is £ 13 miljoen (€ 15,6 miljoen) beschikbaar van het ERDF als onderdeel van het groeiprogramma van de Europese structuur- en investeringsfondsen 2014-2020.
    • Het Department for Communities and Local Government is de instantie die het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling beheert.
    • Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, dat is opgericht door de Europese Unie, helpt lokale gebieden bij het stimuleren van hun economische ontwikkeling door te investeren in projecten ter ondersteuning van innovatie, bedrijfsleven, werkgelegenheid en het herstel van lokale gemeenschappen. Bezoek https://www.gov.uk/european-growth-funding voor meer informatie.