Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Centrica kondigt de verkoop aan van zijn resterende belang in een windmolenpark

Centrica heeft ingestemd met de verkoop van zijn belang van vijftig procent in 'Lincs', het windmolenpark in Lincolnshire, aan de UK Green Investment Bank Financial Services en de UK Green Investment Bank plc. Siemens Project Ventures zal ook zijn aandeel van 25 procent verkopen. De overblijvende partner van de joint venture, Dong Energy, blijft in het bezit van 25 procent van de vermogenswaarde. Bij de transactie is vastgesteld dat 50 procent van de ondernemingswaarde van Lincs £ 487 miljoen (€ 584 miljoen) bedraagt en na aflossing van bijbehorende schulden en overige kosten zal het nettodeel van de opbrengsten van Centrica ongeveer £ 220 miljoen (€ 264 miljoen) bedragen.

De transactie wordt naar verwachting in februari 2017 afgerond en Centrica blijft Lincs ondersteunen op het gebied van bedrijfsvoering en onderhoud gedurende een overgangsperiode van twaalf maanden vanaf de datum van de voltooiing van de verkoop.

Met de verkoop is het vertrek van Centrica uit de windenergie voltooid, hoewel de groep een belangrijke rol blijft spelen in de ontwikkeling en exploitatie van windmolenparken door het aangaan van overeenkomsten voor de aankoop van duurzame energie.

EINDE

Inlichtingen:

Investor Relations Centrica: +44 (0)1753 494900

Mediarelaties Centrica: Tim Cowen +44 (0)7720 412143

Opmerkingen voor redacteuren:

 1. Lincs is een offshore windmolenpark voor de kust van Nooordoost-Lincolnshire met een capaciteit van 270 MW. Het park is eigendom van Lincs Windpark Limited, een joint venture tussen Centrica (50 procent), Dong Energy (25 procent) en Siemens Project Ventures (25 procent).
 2. De bouw van het windmolenpark, op vijf mijl uit de kust van Skegness, begon in 2010. Het windmolenpark is officieel geopend op 1 augustus 2013.

Over Centrica

 • Centrica is een internationaal bedrijf op het gebied van energie en diensten. Alles wat we doen is erop gericht om aan de veranderende behoeften van onze klanten te voldoen.
  &Nbsp;
 • We leveren energie en aanverwante diensten aan ongeveer 28 miljoen klanten in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Noord Amerika via sterke merken zoals British Gas, Direct Energy en Bord Gáis Energy, en worden ondersteund door ongeveer 12.000 ingenieurs en technici.
  &Nbsp;
 • We ontwikkelen ook nieuwe en innovatieve producten en diensten voor klanten wereldwijd. Onze divisie Connected Home heeft producten ontwikkeld, zoals de slimme Hive-thermostaat en via onze divisie Distributed Energy & Power bieden wij geïntegreerde energieoplossingen voor commerciële en industriële klanten aan, waaronder flexibele opwekking, energiebeheersystemen en energieopslag.
  &Nbsp;
 • We beschikken bovendien over een divisie Energy Marketing & Trading die het grondstoffenrisico beheert, de groep toegang biedt tot de groothandelsmarkt, diensten aanbiedt voor derden om de weg naar de markt te vinden, en optimalisatie- en handelsactiviteiten onderneemt.
  &Nbsp;
 • Centrica blijft actief in de exploratie en productie van gas en olie in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Noorwegen en streeft naar een productie van veertig tot vijftig miljoen vaten olie per jaar. Met Central Power Generation bezitten we vijf gasgestookte centrales in het Verenigd Koninkrijk en hebben we een belang van twintig procent in de kerncentrales van EDF Energy in het Verenigd Koninkrijk.
  &Nbsp;
 • We hebben ook de grootste faciliteit voor gasopslag van het Verenigd Koninkrijk in Rough.
Centrica plc is genoteerd aan de London Stock Exchange (CNA) Hoofdkantoor: Millstream, Maidenhead Road, Windsor, Berkshire SL4 5GD Geregistreerd in Engeland en Wales onder nummer 3033654 LEI-nummer (Legal Entity Identifier): E26EDV109X6EEPBKVH76 ISIN-nummer: GB00B033F229