1. Home
  2. > Projecten

Centrica Business Solutions ondersteunt Fuji Oil met duurzaamheidsambities

Centrica Business Solutions ondersteunt duurzaamheidsambities Fuji Oil Europe met een nieuwe wkk-installatie en Demand Side Response oplossing.
%
90
rendement
MW
1,56
elektrisch vermogen
%
0

extra CO2 uitstoot

Centrica Business Solutions en Fuji Oil Europe hebben onlangs een overeenkomst gesloten voor de bouw van een warmte-krachtkoppeling (wkk) met een elektrisch vermogen van 1,56 MW op het Europese hoofdkantoor van de fabrikant van plantaardige oliën en vetten in Gent. Deze installatie wordt daarnaast opgenomen in een poule van industriële installaties die het Belgische elektriciteitsnet ondersteunen. Centrica verzorgt de komende tien jaar ook het correctief en preventief onderhoud van de installatie.

Met deze compleet nieuwe wkk wordt decentraal elektriciteit, warmte in de vorm van warm water en hoge druk stoom geproduceerd. Waar de output van de wkk in de industrie niet altijd optimaal bruikbaar is, leidt de maatwerkoplossing voor Fuji Oil tot een rendement van maar liefst 90%. Hiermee sluit de gekozen variant naadloos aan bij de hoge duurzaamheidsambities van het bedrijf.