Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Een vierstappengids voor het beschermen van uw energievoorziening

Doordat stroomuitval steeds vaker voorkomt, richten bedrijven zich op warmte-krachtkoppeling (wkk) om hun energievoorziening veilig te stellen.

In de afgelopen tien jaar zijn de Britse eilanden regelmatig door stormen geteisterd en hebben duizenden woningen en bedrijven alleen al door overstromingen dagen achtereen zonder elektriciteit gezeten. Tel daarbij op de sluitingen van energiecentrales, en het Verenigd Koninkrijk lijkt op energiegebied een onzekere toekomst tegemoet te gaan. Met het oog hierop willen veel bedrijven zich met wkk-systemen tegen storingen beschermen. Bij wkk wordt de warmte die bij het opwekken van elektriciteit ontstaat opgevangen en gebruikt om goedkoop verwarming, koeling en elektriciteit aan gebouwen te leveren.

Hier is onze vierstappengids om uw bedrijf tegen stroomuitval te beschermen:

1. Voorbereiding wat moet er worden beschermd?

Stroomstoringen zijn de aartsvijand van apparatuur die een constante en stabiele energiestroom nodig heeft om zonder schade te kunnen functioneren. Het uitvallen van de stroom kan leiden tot verlies van gegevens en uiteindelijk verlies van inkomsten. Om uw gegevens en inkomsten te beschermen, raden wij u het volgende aan:

  • Maak een lijst van apparatuur die moet worden beschermd
  • Bepaal welke apparatuur een ononderbroken stroomvoorziening nodig heeft en voor hoe lang
  • Stel vast hoeveel elektriciteit er nodig is om uw apparatuur operationeel te houden

2. Bescherming – de beveiliging van uw elektriciteitsvoorziening verbeteren

Wkk-installaties zorgen voor een betrouwbaarder energievoorziening en zorgen dat functies en systemen tijdens stroomuitval blijven werken. Het mooie van een wkk-installatie is dat het een decentrale oplossing biedt. Kortom, als het stroomnet uitvalt, kunt u in uw bedrijf nog steeds uw eigen energie opwekken zonder onderbrekingen in uw productieproces.

3. Behoud - een efficiënte en goedkopere oplossing

Een wkk-systeem biedt financiële en operationele voordelen en milieuvoordelen in vergelijking met traditionele oplossingen als het gaat om het beschermen van uw energievoorziening. Wkk kan u met het volgende helpen:

4. Kiezen voor energie - is wkk geschikt voor u?

U kunt heel eenvoudig bepalen of warmte-krachtkoppeling geschikt voor u is. Als u de volgende vragen met 'ja' beantwoordt, is wkk voor uw bedrijf de moeite waard om u verder in te verdiepen.

  1. Maakt u gebruik van warmte en elektriciteit?
  2. Stijgen de kosten van uw energie?
  3. Wilt u uw CO₂-uitstoot verminderen?