Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Een nieuwe regie op energieverbruik

Centrica Business Solutions brengt de oplossing waardoor bedrijven op een intelligente manier hun energie kunnen gebruiken om geld te besparen en te verdienen, zo lees je in het artikel van Metaalmagazine.

Demand Side Response (DSR) helpt bedrijven om op een moderne manier energie te gebruiken in de nieuwe wereld van duurzame energiebronnen. In ruil voor een geldbedrag kunnen bedrijven samen met netbeheerders zelf de regie nemen op hun energiekosten.

Afgelopen jaren is de vraag naar elektriciteit in een stroomversnelling geraakt. Tegelijkertijd worden er steeds meer duurzame energiebronnen ingezet. Deze zogenoemde ‘renewables’ dragen bij aan een schonere toekomst en wereld. Alleen, de juiste hoeveelheid duurzame energie opwekken is niet altijd eenvoudig. Wind- en zonne-energie is tenslotte niet vooraf te bepalen en is niet constant. Dit zorgt ervoor dat er op het ene moment meer energie beschikbaar is dan het andere moment. Hoe kan je hier toch goed op inspelen?

Gelukkig biedt de nieuwe technologie van Centrica Business Solutions een oplossing. Zo ontwikkelde Centrica Business Solutions de oplossing DSR om netbeheerders aan energieverbruikende bedrijven te koppelen in een 24/7 energiebeheerplatform. Hoe werkt dit? Op bepaalde piekmomenten wordt het energieverbruik verhoogd, verlaagd of verlegd. Op deze manier wordt er een evenwicht gecreëerd tussen vraag en aanbod. In ruil voor een vergoeding werken er wereldwijd al verschillende bedrijven met de technologie van DSR om hun energie intelligent te beheren. Bedrijven nemen zo een maatschappelijke en duurzame verantwoordelijkheid.

Meer weten over de nieuwe regie van energieverbruik? Afgelopen weekend stond in het metaalmagazine een artikel waarin Arno van Mourik, General Manager van Centrica Business Solutions, meer vertelt over DSR.