Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Centrica Business Solutions is lid geworden van de NVDE

Centrica Business Solutions is onlangs lid geworden van de Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie (NVDE) omdat wij nauwer willen samenwerken met andere partijen in de markt om de energietransitie in Nederland te versnellen.

De NVDE is dé organisatie van ondernemers in duurzame energie in Nederlanden werd in 2015 opgericht. De activiteiten voor hernieuwbare energie bij meer dan 6.000 aangesloten bedrijven vertegenwoordigen nu al een omzet van ruim €41 miljard en meer dan 250.000 werknemers.

Centrica ziet het lidmaatschap als een mooie uitbreiding van het netwerk en wederom een mooi manier om gezamenlijk de energietransitie in Nederland te versnellen.
Arno van Mourik Directeur Centrica Business Solutions International

De organisatie maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie. Ongeveer twee derde van de hernieuwbare energieconsumptie in Nederland wordt door NVDE-leden opgewekt, van windenergie op zee tot geothermie en zonnevelden. Ze verzorgen bij elkaar de energievoorziening voor miljoenen Nederlanders en doen onderzoek en advieswerk.

De nieuwe uitdaging voor duurzame energie is de slimme inpassing in het energiesysteem en het matchen van variabel aanbod van zon en wind met flexibele vraag. Daar liggen veel economische kansen en er is volop innovatie nodig. Daarom is het mooi dat Centrica lid is geworden van de NVDE, want dit is precies de markt waarin zij actief zijn.
Olof van der Gaag Directeur NVDE

Over Centrica Business Solutions

Centrica plc is een internationaal energie- en dienstverleningsbedrijf en gevestigd in onder andere Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Ons doel is om energie en services te leveren die in de veranderende behoeften van onze klanten voorzien. We bedienen klanten al ruim tweehonderd jaar en bieden geïntegreerde energieoplossingen voor bedrijven en andere grote energiegebruikers. Hierbij worden decentrale energietechnologieën gecombineerd met diverse commerciële opties om prestaties en kostenbeheer te verbeteren, vermindering van CO2-uitstoot te stimuleren, veerkracht te versterken en groeikansen te creëren. In Nederland is Centrica Business Solutions actief in diverse markten, zoals de glas- en tuinbouw, gezondheidszorg, maakindustrie, detailhandel, vrije tijd en publieke sector.