Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Request a floating solar quote

Benut de kracht van zonne-energie met Multi-F Solar

Duurzame energieopwekking versterkt uw bedrijfsvoering

Zonne-energie is een aantrekkelijke manier om uw bedrijf verder te verduurzamen en daarbij te profiteren van het (financieel) rendement wat u behaalt. Niet alle glastuinders hebben echter de ruimte om zonnepanelen op een schuur of loods te leggen of om hiervoor grond vrij te maken. Met Multi-F Solar is dat ook niet nodig: u benut het volledige oppervlak van uw waterbassin en versterkt hiermee uw onderneming!

Zonne-energie voor uw eigen bedrijf

Door het oppervlak van uw waterbassin vol te leggen met zonnepanelen, wekt u in alle seizoenen duurzame energie op. Deze is in te zetten voor uw eigen bedrijf, door bijvoorbeeld een deel van de energie te gebruiken voor de warmte in de kas. Ook kunt u batterijopslag inzetten om de energie later te gebruiken. Zo wekt u duurzame energie op, het gehele jaar door.

Omdat met een volledig bassinoppervlak vol PV-panelen waarschijnlijk meer energie opgewekt wordt dan u kunt gebruiken of opslaan, is (een deel van) de opgewekte zonne-energie terug te leveren aan het stroomnet. Bij het eerste project met Multi-F Solar in Kapelle wordt bijvoorbeeld naar schatting een hoeveelheid energie opgewekt die ruim honderd huishoudens op jaarbasis kunnen gebruiken. Zo ondersteunt u het net en profiteert u ook van de financiële voordelen hiervan. Met het rendement wat u behaalt, kunt u bijvoorbeeld investeren in de groei van uw bedrijf.

Combineer duurzame energieoplossingen

Door Multi-F Solar te combineren met andere duurzame energieoplossingen behaalt uw onderneming zelfs nog meer voordeel. Bijvoorbeeld door de inzet van een warmte-krachtkoppeling (wkk) voor het leveren van energie en warmte aan uw kassen, of het benutten van flexibel vermogen met Demand Side Response. Belangrijk is dat u monitort of de opbrengst van uw zonnepanelen, al dan niet in combinatie met andere energieoplossingen, zo hoog mogelijk is en blijft. Met onze ‘inzicht in energie’-oplossing verkrijgt u tot op apparaat niveau inzicht in het verbruik en de opbrengst van uw apparatuur, zodat eventuele onderbrekingen of defecten snel opgespoord en verholpen worden. Uw rendement blijft zo optimaal, waardoor u duurzame energie echt als een strategisch onderdeel van uw bedrijfsvoering inzet.

Ontdek hoe u de duurzaamheid en efficientie van uw bedrijf verbetert met drijvende zonnepanelen

Wilt u meer weten over Multi-F Solar en de combinatie hiervan met andere duurzame energieoplossingen? Download dan onze brochure of neem contact op om te kijken hoe uw bedrijf deze oplossing kan inzetten. We denken graag met u mee!
Arno Van Mourik

Arno van Mourik

Arno van Mourik is een ervaren professional op het gebied van sales en management in de wereld van energie-oplossingen en industrie. Hij heeft jarenlange ervaring in verschillende leidinggevende functies, zowel gericht op Nederland als wereldwijd. Arno is General Manager van Centrica Business Solutions Benelux.